• 3. ThinkleStarssmall
 • 4. NG KIDSsmall
 • 1. Britanicasmall
 • 2. WWFsmall
 • 5. FMsmall
 • 6. Freshsmall
 • 7. Melody [Converted]smallМоето пътешествие около света

Конкурс за детска рисунка

С темата на конкурса насърчаваме децата да бъдат любознателни и креативни, да опознават нашата планета и да вярват, че мечтите могат да ги отведат навсякъде!

Всички малчугани в 3-та и 4-та група в детската градна и в 1-ви и 2-ри клас в училище са добре дошли да се включат в конкурса, като нарисуват с много въображение своето голямо приключение около света. Вярваме, че впускайки се в него те ще научат интересни факти за Земята, за нейната природа, за континентите и техните обитатели, за хората, животните и растенията.

Нашата планета е многообразно и красиво място и всяко пътуване, дали реално или на крилете на въображението, ни учи и ни прави по-смели и знаещи! Надяваме се да запалим любопитството у децата, да ги вдъхновим да се грижат за природата и да ги превърнем в пътешественици по дух, за които няма граници.

 kidssmall 


Участие в конкурса

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си като пътешественици, намиращи се на тяхното мечтано място. Малките художници могат да изобразят интересните животни и хора, които биха срещнали там, да нарисуват като фон екзотични растения, красиви водопади, тайнствени джунгли, величествени планини или безкрайни пустини. Или пък да създадат само живописен пейзаж, характерен за дадена географска област. Нека си представят, че рисунката е най-хубавата снимка от тяхното пътешествие - тази, която биха показали на всички свои приятели!

Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (29,7x21 см) или на стандартен лист от блок за рисуване (23x32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Всяка рисунка се оценява поотделно от жури. Обявяването на победителите е през месец декември 2019 г.
Наградите на победителите се изпращат по пощата или се връчват лично във филиала на BRITANICA, в който са предадени творбите. 20-те най-добри рисунки в двете възрастови категории участват във виртуална изложба.

Срок и изпращане на рисунките

Всяко дете участва в конкурса само с една рисунка, която можете:

• да изпратите по пощата на адрес: София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1, за BRITANICA;
• да занесете на място в някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Рисунки се приемат от 10 септември до 10 ноември 2019 г. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

Нанесете в долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, изписани с печатни букви или напечатани върху залепен лист с формат A6, следните данни:

• име на рисунката (континентът, страната или природната забележителност, която е нарисувана);
• трите имена на детето, пол;
• възраст (ден, месец, година на раждане);
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, в коя група/клас е.

Родителят/настойникът изтегля попълва и подписва Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Тя трябва да се залепи частично или да се прикачи с телбод към гърба на рисунката.

Рисунки с непълни данни и непридружени от декларация не могат да участват в конкурса!

Интересни факти за

Континентите

представени от техни обитатели

1

В приказките съм известна като Кума Лиса, но истинското ми име е червена лисица и видът ми е широко разпространен в Европа. По света можете да срещнете още бели, черни, сиви, дори мраморни и сребърни лисици. Знаете ли, че нашият континент е кръстен на името на финикийска принцеса от гръцките митове? А това, че Средиземно море, което разделя Европа от Африка и Азия, се състои от 9 различни морета?

2.1

Казвам се голяма панда и живея в Китай, където съм обявена за национално съкровище. Наричат ме още пъстра или бамбукова мечка, защото бамбукът е любимата ми храна. Моят континент - Азия, е най-големият от всички. Той държи първото място и по броя на хората, които го населяват. На негова територия се намират най-високият врък на Земята - Еверест, както и най-дълбокото езеро - Байкал.

3.1

Аз съм най-високото животно на света. Можете да ме срещнете в гористите савани на Африка. Ние - жирафите, вършим всичко прави и дори спим в тази поза. Затова дълбокият ни сън не продължава повече от 10 минути. В моя континент можете да видите египетските пирамиди с мумиите на фараоните. А ако искате да се повозите върху гърба на гигантска костенурка, посетете остров Мадагаскар, който се намира на югоизток от Африка.

4

Можете да срещнете мен и моите събратя лосове в почти цяла Канада и в северните области на САЩ - в континента Северна Америка, а също и в Европа. Различавам се от другите видове елени по плоските разклонения на рогата си. Ако посетите Северна Америка, не пропускайте да се удивите от смайващия Гранд каньон в щата Аризона, САЩ. Това е страшно дълбок и стръмен каньон с отвесни скални стени. Оформян е в продължение на милион години от водите на река Колорадо.

5.1

Аз съм лама, братовчедка съм на камилите и живея в Южна Америка. Счита се, че произходът ми е доста древен - от преди 4 милиона години. Като домашни животни ламите са отглеждани още от индианското племе инки. Северна Америка се гордее с Ниагарския водопад, но той не е най-големият в света. Най-големият водопад е Игуасу и се намира тук, на границата между Бразилия и Аржентина.

6 rights

Моята родина е Австралия. Тя е континент-държава и най-малкият континент на планетата. Заобиколена е от Индийския и Тихия океан и има безкрайни плажове. Ако човек реши да ги обиколи, ще са му нужни 27 години! За мен това би било доста по-лесна задача, защото скачам много бързо с моите големи и силни задни крака, като си помагам с опашката. Край бреговете на Австралия се намира Големият бариерен риф, сред чиито корали живее рибката Немо.

1

Аз съм императорски пингвин и моето царство е леденият континент Антарктида, който обгражда Южния полюс. Различни видове мои роднини живеят и на неочаквано топли места - в тропиците, а понякога, докато търсят храна, се случва да прекосят дори екватора. Не ни рисувайте в компанията на белите мечки! Те се намират на противоположната точка на Земята - в Арктика, която е разположена на Северния полюс, и затова никога не сме се срещали.

СТАНЕТЕ ЗАКРИЛНИК НА ДИВО ЖИВОТНО И ПОМАГАЙТЕ НА WWF ДА ОПАЗВА ДОМА МУ!

 

Докато пътешестваме по света със своите рисунки, нека не забравяме да се грижим за природата!

Помогнете да защитим домовете на животните!

КАК? Като символично осиновите любимо животно и станете негов закрилник.

Така ще подкрепите нашите партньори WWF в мисията им за опазване на дивата природа.

Можете да осиновите панда, слон, тигър, шимпанзе, рис или сова.

А животинчето, под формата на прекрасна плюшена играчка, ще се озове скоро в дома ви.

НАПРАВЕТЕ ВАШЕТО ДАРЕНИЕ ОНЛАЙН НА WWF.BG/SUPPORT

Победителите получават страхотни

Награди

II място (3.-4. гр.)
prize1.2
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от списание NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка тигър от WWF
 • "Приключения в джунглата" - образователна игра от THINKLE STARS. Забавно бинго на емоциите, което развива социалните умения, наблюдателността, мисленето.
I място (3.-4. гр.)
prize1.1
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от списание NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка панда - символ на WWF
 • Образователен таблет "Многознайко" от THINKLE STARS
III място (3.-4. гр.)
prize1.3
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от списание NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка слон от WWF
 • "Нахрани котето" от THINKLE STARS - образователна игра за звуците, буквите и правописа.
II място (1.-2. кл.)
prize2.2
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка рис от WWF
 • Светът на животните от THINKLE STARS - участниците научават интересни факти за 100 животни и ще се забавляват, докато изпълняват йога пози, които също наподобяват животни.
I място (1.-2. кл.)
prize2.1
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка панда - символ на WWF
 • Образователен таблет "Моят първи атлас" от Thinkle Stars
III място (1.-2. кл.)
prize2.1
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Енциклопедия "Голяма книга за животните по света" от NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
 • Плюшена играчка сова от WWF
 • Приключенията на пухчетата от Thinkle Stars - колективна детска игра със забавни логически задачи.

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – преподаваме знания по английски език с много любов. Ние сме и един от шестте оторизирани изпитни центъра на Cambridge Assessment English в България.
Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

   150britanicacircle

Повече за нашите

Партньори

Списание NG KIDS e част от голямото семейство на институцията National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят и безкрайното им любопитството поражда лавина от въпроси. NG Kids непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

150wwf
WWF БългарияПартньор - награден фонд

WWF - Световен фонд за дивата природа е основана през 1961 г. Международната природозащитна организация развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

150ng
National Geographic KIDS Партньор - награден фонд

С Thinkle Stars™ играеш, за да знаеш! Thinkle Stars™ представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват детското мислене, логика, любопитство и концентрация и представят знания за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

150tinkle
Thinkle Stars Партньор - награден фонд

Радио FM+ е първото частно радио и марка, наложила модерното радио звучене в България. В ефира на FM+ звучи стилна селекция от  поп, соул, поп-рок и R'n'B музика от 90-те години до днес. Акцент в дейността на медията са социалните каузи и ивенти, които традиционно организира. „Убий скоростта, спаси дете” апелира към повишено внимание към децата на пътя, като напомня на шофьорите за отговорността, която поемат, сядайки зад волана. Кампанията и събития като „1 юни - Празник на детските усмивки” и „Будител на годината” доказват силата и професионалзма на медията вече повече от 26 години.

150fm
Радио FM+ Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В неговия ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската музикална сцена. Радиото залага на максимата: “Повече музика, по-малко говор.” Свежите водещи акцентират на актуална информация от света на музиката, шоубизнеса и модерните технологии. През годините Radio FRESH! печели множество признания: отличието „My love marks”, на което е носител цели четири пъти, и наградата "Златен чадър" на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена. А най-голямото признание е това на феновете - радиото има над 320 000 последователи в социалните мрежи.

150fresh
Радио FRESH! Медиен партньор

Радио Melody предлага на аудиторията си както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на 20 век. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред слушателите. Добре подбраната музикална селекция сплотява различните поколения и създава музикални “мостове” между тях. Melody е предпочитано радио за широк кръг от меломани в поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Melody е синоним на забавна и актуална музика, която може да накара всеки да се пораздвижи дори и в най-студения и дъждовен ден! Не случайно мотото на медията е „Всяка песен има история с теб“!

150 melody
Радио Melody Медиен партньор
Представителите на нашето

Жури

juriBRДарин Иванов

BRITANICA

jurizoriСтела Терзиева

BRITANICA

anonymousТатяна Григорова

NG Kids

juri2Елена Ганчева

WWF България

juriTSДесислава Любомирски

Thinkle Stars

juri RadКалина Стефанова

FM+

anonymousЛидия Иванова

Оберон Медия Макс

Пълните

Условия за участие в конкурса


1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. С участието на участниците в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в 3-та и 4-та група в детската градина и 1-ви и 2-ри клас на началното училище, с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) рисунка. Тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Копие на рисунка не може да участва в Конкурса.

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 10 септември 2019 г. до 10 ноември 2019 г. Рисунки, получени след 10 ноември 2019 г. не участват в Конкурса.

5. Рисунките се изпращат по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, София 1000, ул. "Шести септември“ №7, ет. 1.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в София или страната:
5.2.1. „Бели брези", ул. "Хайдушка гора" №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. „България", бул. "България" №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. „Орлов Мост", ул. "Тулово" №7, 02 4666 520;
5.2.4. „Лозенец", ул. "Голо Бърдо" №22, 02 4666 525;
5.2.5. „Плиска", кв. "Изток", бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. „Гео Милев", ул. "Едисон" №47, 02 4666 535;
5.2.7. „Мадрид", ул. "Константин Фотинов" №2, 02 4666 545;
5.2.8. „Прага", бул. "Прага" №18, 02 4666 510;
5.2.9. „Люлин", бул. "Царица Йоанна" №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. „Младост 1", ул. "Йерусалим", бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. „Младост 2", бул. "Андрей Ляпчев" №74, 02 4666 565;
5.2.12. „Ситняково", ул. Борис Христов 2A, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. гр. Пловдив, ул. "Гладстон" №2, 032 599 520;
5.2.14. гр. Бургас ул. "Патриарх Евтимий" №26, 056 999 810;
5.2.15. гр. Варна "Севастопол", бул. "Княз Борис I", №53, 052 999 600;
5.2.16. гр. Варна "Чайка", жк "Чайка", бл. 68, партер, 052 999 605.

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7х21 см) или лист от стандартен блок за рисуване (23х32 см)
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да съдържат изображение на детето като пътешественик на живописно място по света, в компанията на характерно животинче/животни или на хората, които би могло да срещне там; типичен за дадени географски ширини пейзаж - като фон или като основно изображение на рисунката. 
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл - изписани с печатни букви или на залепен лист с формат А6 с напечатан текст) да бъдат нанесени следните данни: име на рисунката (името на континента, страната или природната забележителност, която и изобразена); трите имена на детето, възраст (ден, месец, година на раждане), пол и пълен адрес (град/село, квартал, улица, №, блок, етаж, апартамент), телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник, пълното име на детската градина/училище, която/което посещава детето, в коя група/клас е. Всяка рисунка трябва да бъде придружена от Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Декларацията трябва да бъде изтеглена от ТУК. Можете да я попълните на Вашия компютър и след това да я принтирате или да я принтирате и попълните на ръка. Попълнената и подписана Декларация трябва да се прикачи частично с лепило или с телбод към гърба на рисунката. Рисунки с непълни данни и непридружени от Декларация няма да бъдат допускани за участие в конкурса.


7. BRITANICA е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса, родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представените рисунки са създадени единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунките не съдържат неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2020 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Конкурсът включва 1 (един) кръг, в който всяка рисунка се оценява поотделно от Жури - Комисия от експерти на „Образователен център Британика“ ООД, природозащитната организация WWF България, „СББ Медиа“ АД (издател на списание „National Geographic Kids България“), Thinkle Stars и радио FM+. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: okolo-sveta.britanica-edu.org и на Facebook страницата на BRITANICA.

11. Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т.4), през месец декември 2019 г.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) в две възрастови категории (деца в 3-та и 4-та група в детската градина; деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца в 3-та и 4-та група в детската градина; деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават:
14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света" от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД); плюшена играчка панда от WWF; образователен таблет "Многознайко", осигурен от Thinkle Stars.
14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света" от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД); плюшена играчка тигър от WWF; образователна игра "Приключения в джунглата", осигурена от Thinkle Stars.
14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: книга на английски език, осигурена от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД"); плюшена играчка слон от WWF; образователна игра за звуците и буквите "Нахрани котето", осигурена от Thinkle Stars.
 
15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:
15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД"); плюшена играчка панда от WWF, образователен таблет "Моят първи атлас", осигурен от Thinkle Stars.
15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД"); плюшена играчка рис от WWF; образователна игра "Светът на животните", осигуренa от Thinkle Stars.
15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: книга на английски език, осигурена от BRITANICA; "Голяма книга за животните по света от списание „National Geographic Kids” („СББ Медиа“ АД"); плюшена играчка сова от WWF; образователна математическа игра “Приключенията на пухчетата“, осигуренa от Thinkle Stars.
 
16. Участниците в Конкурса, класирани от 4-то до 20-о място във всяка от двете възрастови групи, общо 36 деца, получават по един брой от списание „National Geographic Kids”, осигурено от „СББ Медиа“ АД; 3D пъзел от Thinkle Stars; допълнителна предметна награда, осигурена от BRITANICA.
 
17. Годишният и летен курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (https://britanica-edu.org/britanica-offices). Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2020/2021 година. Наградите не включват учебните помагала за курсовете.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България в Арбитражен съд при БТПП, като компетентната юрисдикция за каквито и да било спорове.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, учатваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) че в случай, че участникът спечели, Организаторите могат да използват наградените рисунки, както и името на всеки един от победителите, техните снимки, изображения и/или глас в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение. В случай, че избраният победител няма да получи или в случай, че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай, че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: okolo-sveta.britanica-edu.org

За въпроси и мнения

Пишете ни

Адрес за кореспонденция

ул."6-ти септември" №7

София 1000

okolo-sveta@britanica-edu.org

 

 

Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни

Поверителност на данните

За контакт с нас14+6=